Mindful Persoonlijk Leiderschap 

Hoe haal ik het beste uit mezelf?

Goed leiderschap gaat over verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid nemen voor uw team èn voor u zelf. Voor nu, maar ook met het oog op de toekomst. Kunt u omgaan met mentale eisen die het dragen van verantwoordelijkheid op hoog niveau van u vraagt?

De wereld waar u als leider zich bevindt is dynamisch: de innovaties komen snel, de transparantie en de daaruit voortkomende slimme concurrentie vergroot, de informatie vermenigvuldigd en moet men bijna 24/7 bereikbaar zijn. De wereld is intens en zal alleen maar meer veeleisend worden. Het werk en leven van vandaag wordt alleen maar uitdagender.

Opladen en Reflecteren

Ki2 gelooft dat de voorwaarde om in de huidige maatschappij op hoog niveau te kunnen opereren ligt in goed Persoonlijk Leiderschap. Daarvoor zijn goede zelfkennis en reflectie van belang.

Hoe laadt u als leider, CEO of hoger management zich op? Hoe neemt u een stap terug om te reflecteren over uw doelen? Hoe neemt u een stap terug om na te denken over de volgende stap? Hoe reflecteert u op wat u bereikt heeft, wat het effect van uw gedrag is en wat u heeft geraakt? Ben u nog steeds de leider die u wilt zijn, wat wilt u achterlaten en hoe kunt u bijsturen? Hoe wordt u een betere versie van uzelf in elke situatie?

Compleet Leiderschapsprogramma

Het programma Mindful Persoonlijk Leiderschap is een compleet leiderschapsprogramma voor directie en hoge managementteams gebaseerd op de gedachte dat kwaliteitsverbetering en verhoging van productiviteit en efficiëntie niet gaat om het hebben van meer tijd, maar gaat om (sterker) gefocust te zijn en beter in staat zijn uzelf te leiden en managen.

Het is het programma dat deelnemers leert hoe stil te staan bij de daden en de acties in plaats van ad hoc te reageren in de waan van de dag. Het geeft  antwoord op de vragen: wat wil ik bereiken? Wat zijn mijn kernwaarden? Welke impact heb ik op anderen? Is dit de impact die ik ook daadwerkelijk wil hebben?

Aan de hand van verschillende technieken wordt u bewust van uw persoonlijke leiderschapsstijl, uw beperkingen en boort u nieuw potentieel aan. Er wordt aandacht besteed aan hoe u uzelf en anderen kunt motiveren, hoe u leiderschap in lijn kunt brengen met uw eigen waarden en hoe uw het beste uit uzelf haalt.

Het resultaatEfficiënter en effectiever leiderschap, nieuwe inzichten, meer rust en meer focus en vaardigheden die werk- en privéleven kunnen verrijken.

Doelgroep

  • Geschikt voor management- en directie teams.
  • Incompany training.
  • Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Duur

  • Mindful Persoonlijk Leiderschap Voor directieleden en hoger management die graag een kort en zeer intensief programma Persoonlijk Leiderschap willen volgen is er een 3 -daags programma verspreid over meerdere weken.

Zij gingen u voor. 

Meer lezen…

Mindful Persoonlijk Leiderschap

Mindful Persoonlijk Leiderschap is het in staat zijn onszelf te leiden, ongeacht de omstandigheden. De kern is dat we onszelf goed kennen, dat we weten wat ons motiveert, waar we voor staan en dat we eerlijk naar onszelf zijn over onze goede en minder goede eigenschappen. Mindful Persoonlijk Leiderschap komt niet zomaar: het is een proces van persoonlijke groei dat uitmondt in zelfleiderschap en dit proces van leiderschapsontwikkeling gaat altijd door.

Goed Leiderschap

Persoonlijke groei, reflectie, wijsheid ontwikkelen en zelfkennis zijn fundamenten voor goed leiderschap. Hoe kunnen we immers anderen leiden als we onszelf niet kunnen leiden? Hoe meer we over onszelf weten en accepteren van onszelf, hoe efficiënter, nuttiger en waardevoller we onszelf kunnen inzetten. Bovendien weten we dan met welke mensen we ons moeten omringen om te excelleren, te motiveren en te inspireren. Goed leiderschap draait niet om ‘in alles de beste zijn’, maar juist om te erkennen wat we wel en niet kunnen en de ruimte te creëren om te staan voor wat en wie je bent, anderen die ruimte ook te geven en gezamenlijk vooruit te komen.

Wellicht prettig om te weten dat er niet een perfecte leider bestaat maar dat goed leiderschap en persoonlijke leiderschap draait om het vermogen om leiderschapsontwikkeling te blijven voeden, te doorlopen en te reflecteren: een oneindig proces.