Focus op Persoonlijk Leiderschap 

Hoe haal ik het beste uit mezelf?

Goed leiderschap gaat over verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid nemen voor jouw team èn voor jezelf. Voor nu, maar ook met het oog op de toekomst. Kun je omgaan met mentale eisen die het dragen van verantwoordelijkheid op hoog niveau van jou vraagt?

De wereld waar jij als leider je bevindt is dynamisch: de innovaties komen snel, de transparantie en de daaruit voortkomende slimme concurrentie vergroot, de informatie vermenigvuldigd en moet men bijna 24/7 bereikbaar zijn. De wereld is intens en zal alleen maar meer veeleisend worden. Het werk en leven van vandaag wordt alleen maar uitdagender.

Opladen en Reflecteren

Ki2 gelooft dat de voorwaarde om in de huidige maatschappij op hoog niveau te kunnen opereren ligt in goed Persoonlijk Leiderschap. Daarvoor zijn goede zelfkennis en reflectie van belang.

Hoe laad je als leider, CEO of hoger management op? Hoe neem je een stap terug om te reflecteren over jouw doelen? Hoe neem je een stap terug om na te denken over de volgende stap? Hoe reflecteer je op wat je bereikt hebt, wat het effect van jouw gedrag is en wat je heeft geraakt? Ben je nog steeds de leider die je wilt zijn, wat wil je achterlaten en hoe kun je bijsturen? Hoe word je een betere versie van jezelf in elke situatie?

Compleet Leiderschapsprogramma

Het programma Focus op Persoonlijk Leiderschap is een leiderschapsprogramma voor directie en hoger managementteams gebaseerd op de gedachte dat een betere leider zijn bij jezelf begint en bij het leiden van jezelf naar de beste versie van jouzelf. Het programma is opgebouwd uit componenten van mindfulness en persoonlijk leiderschapsoefeningen.

Dit programma leert deelnemers stil te staan bij de daden en de acties in plaats van ad hoc te reageren in de waan van de dag. Het geeft  antwoord op de vragen: wat wil ik bereiken? Wat zijn mijn kernwaarden? Welke impact heb ik op anderen? Is dit de impact die ik ook daadwerkelijk wil hebben?

Aan de hand van verschillende technieken word je bewust van jouw persoonlijke leiderschapsstijl, jouw beperkingen en boor je nieuw potentieel aan. Er wordt aandacht besteed aan hoe je jouw leiderschap in lijn kunt brengen met je eigen waarden en hoe je het beste uit jezelf haalt.

Het resultaatEfficiënter en effectiever leiderschap, nieuwe inzichten, meer rust en meer focus en vaardigheden die werk- en privéleven kunnen verrijken.

Doelgroep

  • Geschikt voor management- en directie teams.
  • Incompany training.
  • Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Duur

  • Mindful Persoonlijk Leiderschap Voor directieleden en hoger management die graag een kort en zeer intensief programma Persoonlijk Leiderschap willen volgen is er een 3 -daags programma verspreid over meerdere weken.

Zij gingen u voor. 

Meer lezen…

Mindful Persoonlijk Leiderschap

Mindful Persoonlijk Leiderschap is het in staat zijn onszelf te leiden, ongeacht de omstandigheden. De kern is dat we onszelf goed kennen, dat we weten wat ons motiveert, waar we voor staan en dat we eerlijk naar onszelf zijn over onze goede en minder goede eigenschappen. Mindful Persoonlijk Leiderschap komt niet zomaar: het is een proces van persoonlijke groei dat uitmondt in zelfleiderschap en dit proces van leiderschapsontwikkeling gaat altijd door.

Goed Leiderschap

Persoonlijke groei, reflectie, wijsheid ontwikkelen en zelfkennis zijn fundamenten voor goed leiderschap. Hoe kunnen we immers anderen leiden als we onszelf niet kunnen leiden? Hoe meer we over onszelf weten en accepteren van onszelf, hoe efficiënter, nuttiger en waardevoller we onszelf kunnen inzetten. Bovendien weten we dan met welke mensen we ons moeten omringen om te excelleren, te motiveren en te inspireren. Goed leiderschap draait niet om ‘in alles de beste zijn’, maar juist om te erkennen wat we wel en niet kunnen en de ruimte te creëren om te staan voor wat en wie je bent, anderen die ruimte ook te geven en gezamenlijk vooruit te komen.

Wellicht prettig om te weten dat er niet een perfecte leider bestaat maar dat goed leiderschap en persoonlijke leiderschap draait om het vermogen om leiderschapsontwikkeling te blijven voeden, te doorlopen en te reflecteren: een oneindig proces.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Follow by Email