In december 2019 werd ons onderzoek naar de effecten van een mindful leiderschapstraining op je leiderschap gepubliceerd. 

 

In ons onderzoek hebben we een aantal mensen geïnterviewd die eerst mee hebben gedaan aan een mindful leiderschapstraining. We stelden ze na de training vragen over hun werk in het algemeen en over hun leiderschap. We weten van heel veel eerder wetenschappelijk onderzoek dat mindfulness positieve effecten kan hebben op jezelf. Dat bevestigden de resultaten uit ons onderzoek. Je wordt namelijk vriendelijker voor jezelf, brandt jezelf minder af, wordt meer bewust van jezelf, gedraagt je effectiever en bent meer behulpzaam.

Wat ons onderzoek ook aantoont, is dat mindfulness niet alleen voor een verandering zorgt in je houding en gedrag ten aanzien van jezelf, maar ook naar een ander toe! Een greep uit de uitkomsten: je ziet anderen in een ander licht, je luistert beter naar anderen, je merkt andere zaken op, je communiceert beter en je wordt beter in het verwoorden van je verwachtingen.

“Minder Gedoe Bij Jezelf, Meer Ruimte Voor Andere Zaken”

Als je het heel plat slaat, kun je zeggen dat door meer inzicht in jezelf te krijgen, je je anders gaat gedragen en er minder gedoe is bij jezelf. Doordat je minder gedoe hebt, heb je meer energie en ruimte over om je eigen vaardigheden te laten zien en om aandacht te hebben voor zaken om je heen, of dat nu mensen of situaties zijn.

Lees hier het volledige artikel.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Follow by Email